rupi kaur: milk and honey

"you tell me to queit down cause
my opinions make me less beautiful"

Pinterestiä selailtuani törmäsin Rupi Kaur -nimisen naisen lainauksiin ja kiinnostuin sitten enemmän. Vihdoinkin sain käsiini Suomalaisesta kirjakaupasta tilaamani Kaurin milk and honey -runokirjan. Lukaisin sen sitten launtai-iltana ja olin hieman hukassa. Mutta tykkäsin, tykkäsin todella.

Kirja on jaettu neljään osaan, vapaasti suomennettuna: satuttaminen (the hurting), rakastaminen (the loving), rikkoutuminen (the breaking) ja parantuminen (the healing). Näistä osiosta itse pidin eniten rakastamisesta ja parantumisesta. Runot käsittelevät feminismiä, naisena olemista, väkivaltaa ja hyväksikäyttöä, rakastamista, menettämistä ja lopulta parantumista.

milk and honey oli teos, jonka suosittelen ehdottomasti lukemaan. Runot olivat kauniita ja aitoja, raastavia. Teemat olivat selkeästi osa kirjaa ja kirjailija tuntui olevan lähellä. Tykkään siitä, että sanoilla ei ole erityisesti koreiltu, eikä ole käytetty erikoisia lauserakenteita. Tekstin asettelu tekee teoksesta mielenkiintoisen. Pidin myös kuvituksesta.

Alla vielä muutama suosikkirunoni kirjasta.
"i don't know what living a balanced life feels like
when i am sad
i don't cry i pour
when i am happy
i don't smile i glow
when i am angry
i don't yell i burn"


"love is not cruel
we are cruel
love is not a game
we have made a game
out of love"


Rakkain terveisin Seela

Kommentit

Suositut tekstit