marraskuun suosikit

Heippa! Ehkä nyt kerron enemmän salaisista joulusuunnitelmista blogin puolella. Nyt olisi tarkoituksena kirjoitella melkein joka päivä, vietetään blogijoulua ja tunnelmoidaan vuoden suosikkijuhlaa. Japanilainen ystävämme ihmetteli, mitä niin ihmeellistä joulussa on, että kaikki eurooppalaiset ovat ihan sekaisin siitä? En tiedä. Meidän perheessä joulu ei ole millään lailla uskonnollinen, se on aikaa yhdessä, hyvää ruokaa. Rakastan antaa lahjoja ja ilahduttaa muita. Joulukuussa juhlitaan yhdessä, mutta myös tehdään töitä. Lopulta pääsee sille ansaitulle lomalle.

Marraskuusta on jäljellä väsymys. Muita fiiliksiä on tietenkin innostus joulusta ja tavallaan iloisuus siitä, että on kaikkea tekemistä. Marraskuun suosikkitapahtumia on ollut Anna Puun keikka ja sitä edeltävä ilta, sitten sushia ja ihania, rakkaita ihmisiä. Ihan kauheaa, kuinka nopeasti aika kuluu. Kun miettii syksyn alkua ja kesälomaa, kielimatkaa... Tuntuu, että siitä on ikuisuus. Mutta, eilenhän aloitin seiskaluokan ja puoli vuotta enää jäjellä. Me lähdetään, levitetään siipemme. Apua. Olen äärettömän innoissani uudesta, mutta samalla pelottaa.

"Better an oops than what if." Nostetaan tuo nyt mieleen. Kokeile, elä, älä pelkää. Ei ainakaan liikaa.

Ja sitten niihin suosikkeihin...

Uusi luottopaita, Gina Tricot


Kun vaan löytää sellaisen luottopaidan ja vielä alennusmyynnistä, niin eihän voi kuin hymyillä. Jes. Shoppailureissulla löytyi myös farkut BikBokista ja jostain syystä tuntuu, että olen vain napannut joka aamu päälleni vaatteet, jotka ovat lojuneet edellisestä illasta lattialla tai sitten jotain helppoa ja nopeaa vaatekaapista.


Kirjoista....
Marraskuussa lukeminen on jäänyt vähemmälle. Kun miettii kesäkuun vauhtia yksi kirja päivässä (no, ehkä on sitä lievää taipumusta liioittelemiseen), niin nyt on tullut taantuma. Niin paljon kaikkea - vai onko se vaan väsymys? - ja Viaplayn kahden kuukauden sopimus. Nyt puhutaan kuitenkin kirjoista, jotka jäivät silti mieleen.

Night Owls, Jenn Bennett“You're like ten prismacolors all at once.” 

Jostain syystä tykkäsin tästä ihan valtavasti. Kirja kertoo Bexistä, tytöstä, jonka tavoitteena on päästä piirtämään ammatikseen. Piirtämään ihmistä, sitä sisäpuolta, lääketieteellisesti. Sitten hän tapaa Jackin. Siinä on sitä jotakin. Kaunista kieltä ja päähenkilö Beatrix on kiinnostava. Tällaisista tarinoista pidän. Rakkautta ja jotakin muutakin. Menee samaan kategoriaan Papertownsin kanssa. Jäi mieleen.

Tuhat kerrosta - Pudotus, Katharine McGee


"Mitä ylempänä olet, sitä alemmas putoat."

Aluksi hämmennyin niin monesta hahmosta ja hieman etäisestä hän-kertojasta. Hämmennys muuttui innostukseksi ja päättyi kirjan loppuun. Se oli pakko ahmaista kerralla. Tulevaisuuden New Yorkissa on torni, jossa on 1000 kerrosta ja tornin ylimmässä kerroksessa asuu Avery, jonka veli Atlas palaa matkaltaan kotiin. Tornin kerroksiin mahtuu myös monta muuta tarinaa nuorista, joiden tarinat kietoutuvat kiinnostavalla tavalla yhteen. Varsinkin Cordin ja Rilynin rakkaustarina oli mieleeni. Ehdottomasti suosittelen lukemaan, jos tuon saa käsiinsä. Ehkä hömöä teinikirjallisuutta, mutta mikä muukaan tempaisi niin mukaansa?

Lempparilausahduksia

"You will be someone's best thing."
-r.h. Sin

"If you don't see the book you want on the self, write it."
-Beverly Cleary

"If a writer falls in love with you, you can never die."

"I keep wandering, how many people do you need to be, before you can become yourself."
-Iain Thomas

"Why do we close our eyes when we pray, cry, kiss or dream? Because the most beautiful things in life are not seen but felt by the heart."

"She said she usually cried at least once each day not because she was sad, but because the world was so beautiful & life was so short."

"In Japan, broken objects are often repaired with gold. A flaw is seen as a unique piece of the objects history, which adds to its beauty. Consider this when you feel broken."

Marraskuu on nyt virallisesti ohi. Voin myös ilmoittaa, että olen epävirralisesti koukussa Vampyyripäiväkirjoihin ja neulomiseen.

Ei muuta tunnustettavaa,
Seela

Kommentit

Suositut tekstit