oma huone kullan kallis: sisustusunelmia

Aluksi vähän huoneestani ja sisustamisesta. En ole siis mikään sisustaja, tai edes kovinkaan innostunut sisustamisesta. Mutta oman huoneen laittaminen ja somistaminen on aina ollut tärkeää, siellähän tulee aikaa usein vietettyä. Sisustustyylini ei ole ihmeellinen, suurin osa huonekaluista on Ikeasta, mutta muutamat ovat vanhempiakin ja sellaisia, joita ei ihan joka paikasta enää löydy. Värejä tai koriste-esineitä ei ole kovinkaan tarkasti harkittu, monet esineistä ovat lahjaksi saatuja tai muuten vain tärkeitä. Tykkään siitä, että huoneessani on aina valoisaa, peili heijastaa ikkunoista valoa, vaikka ikkunat ovatkin vain kahdella seinällä.

Tärkeintä minulle huoneessani on, että kaikki toimii helposti ja kätevästi, että on helppo siivota; pölyjä ei tarvitse aina pyyhkiä joka nurkasta ja imuroiminen kaikkien huonekalujen takaa käy mukavasti. (Voin kertoa, että silti huoneeni on useammin sotkuinen, kuin siisti.) Ja lopulta ehkä kaikkein tärkeintä on, että minä itse viihdyn huoneessani. Käsittämätöntä ajatella, että olen viettänyt yli kolme vuotta tässä huoneessa, vaikka tuntuu, että muutimme vasta vähän aikaa sitten. Ja onhan huoneenikin muuttunut.Tahdon sinun olevan onnellinen
ja vapaa kuin tuuli.
Tahdon sinun hymyilevän elämälle,
saaden välittää ja silittää.
Tahdon sinun rikkautesi olevan
rakkautta.


Tässä nurkassa säilytän laukkujani, joita ei tällä hetkellä ole montaakaan - eikä varmaan koskaan ole ollutkaan -, ja seinällä on kalenterini, jonka sain viime jouluna lahjaksi. Naulakko on Ikeasta (nettisivuilta). Unelmana olisi tehdä itse puista vähän erilainen naulakko, jos joskus saisin sen aikaiseksi. http://www.lifebuzz.com/home-projects/
On tosi kätevää, kun omassa huoneessakin on kokovartalopeili, eikä vaikka vain eteisessä. Silloin voi peilailla vähän, miltä vaatteet näyttävät ja itse myös meikkaan peilin edessä. Se olisi tarkoitus vielä nostaa seinälle, että sen takaa olisi helpompi imuroida ja että se menisi samassa linjassa oven kanssa.

Senkin yksi ylälaatikko ja ihan alimmainen laatikko ovat omassa käytössäni, mutta suurimmaksi osaksi siellä on muiden tavaroita. Sen päälle olen koonnut muutamia tärkeitä tavaroitani. Stay positive -kyltin olen saanut siskoltani synttärilahjaksi ja se on ostettu Jyväskylän keskustan Nostalgia-liikkeestä (nettisivuilta).

Maailmankartta on KodinYkkösestä ja se olisi vielä tarkoitus kehystää ja laittaa seinälle. Lasikuvun ostimme edellisen kerran, kun kävimme Viherlandiassa, joten en ole vielä ehtinyt päättää, mitä laittaisin sen sisään. Ehkä jotain kukkia, tai vaikka ruusun. Kaikkien tyttöjen, jotka ovat kasvaneet Disney-leffojen parissa, sisällä asuu Disney-prinsessa. Arielin olen maalannut itse viime vuonna kuviksen tunneilla. Suunnitelmissa olisi maalata kehykset valkoisiksi.

Sitten on meikit, joita säilytän tuossa valkoisessa purkissa. Samanlaisia näkyy tosiaan kaikilla, puolustuksekseni sanon, että olen saanut sen lahjaksi. Osaa meikeistä säilytän senkin ylälaatikossa, sillä puuterit ja muut eivät mahdu mitenkään päin oikeastaan minkäänlaisiin purkkeihin. Tiedän, että siveltimiä ei pitäisi säilyttää purkissa, jossa ei ole kantta, mutta näin on silti päässyt käymään.


Kirjoituspöytäni on yksi lempiasioistani huoneessani. Se on vanha opettajanpöytä, joka on tuotu papan äidin kesäpaikasta Kangasniemeltä. Pesimme sitä äidin kanssa monta tuntia ja hioimme myös vähän. Pöytä on mielestäni ihanan värinen ja vähän erilainen. Vetokahvat eivät kuulu alkuperäisen kirjoituspöytään, ostimme ne erikseen.

Pöydällä säilytän papereitani ja vihkojani, sekä koulukirjoja. Q&A a Day for Me on tilattu Amazonista, tykkään tosi paljon tosta ideasta, että vuoden joka päivälle on kysymys ja sitten siihen vastataan kolmena vuotena peräkkäin. Samantyyppisiä on viidelle vuodelle, mutta tuo oli sellainen ns. "teiniversio" ja mietin, että ehkä kolme vuotta riittäisi aluksi. Tsekkaa Amazonista!
Herätyskello on Ikeasta, en tykkää käyttää sitä herätyskellona, sillä ääni on aika hirveä. Koko talo herää minun herätykseeni. Kerran kokeilin, mutta heräsin jo ennen herätystä, koska pelkäsin, että säikähdän siihen ääneen. Mutta onhan tuo kivan näköinen ja muita kelloja huoneessani ei sitten olekkaan.

Kirjoituspöydän tuoli olisi tarkoitus vaihtaa kohta, en tykkää sen väristä tai muotoilusta muutenkaan. En muutenkaan tykkää pyörivistä tuoleista, koska silloin kirjoittaminen menee vain pyörimiseen. Pöydän alla on roskis ja sen varmaan monet tunnistavatkin Ikea-tavaraksi. Nettisivuilta löytyy nimellä Kannellinen tynnyri.

Sitten kirjoituspöydän yläpuolella on hylly, joka on sekin Ikeasta. Ensimmäisessä välikössä on joululahjaksi saatu purkki, sekä muutamia kirjoja ja vihkoja (The Imaginary World of, Keri Smith, Style: Löydä oma tyylisi ja aikuisten värityskirjat Secret Garden ja Animal Kingdom). Seuraavaksi on kynäni ja Suomalaisen kirjakaupan nettisivuilta tilattu 1000 Places to See Before You Die. En ehkä aio käydä ihan noissa kaikissa paikoissa (22 jo käyty!), mutta matkaoppaana tämä kirja toimii hyvin. Jos olet menossa vaikka Roomaan, voit tsekata, mitä paikkoja siellä kannattaisi käydä katsomassa. Viimeisessä välikössä on joitakin vihkoja, Nälkäpelit-elokuvani ja Muumipappa ja meri -kirja, josta tykkäsin tosi paljon. Suosittelen sitä erityisesti matkalukemiseksi. Hyllyllekkin on tulevaisuuden suunnitelmia, se olisi tarkoitus vaihtaa avohyllyksi.
Sängystä ei ole oikeastaan mitään sanomista, muuta kun, että olen etsimässä uutta. Olen ollut tähän muutaman vuoden tyytyväinen, mutta nyt olisi aika hankkia uusi. Uuden sängyn laittaisin sohvan tilalle ja sohvan vanhan sängyn paikalle. Ajattelin myös kehystää valokuvia tai piirrustuksia/maalauksia sängyn yläpuolelle, koska se on oikeastaan ainoa paikka, mihin niitä olisi mahdollista laittaa. Ja jos kuvat olisivat sängyn yläpuolella, potkisin ne kuitenkin yöllä pois. Lukulamppukin taitaa olla Ikeasta, hävettää melkein myöntää, kuinka paljon tavaraa sieltä on lähtenyt mukaan.Niin kuin näettekin, kirjavarastoa onkin ehtinyt kevään aikana kertyä. Täytyi tehdä toinen pino, sillä telineeseen (Mixrack Vepsäläisen nettisivuilta) ei enää mahtunut. Jos kiinnostaa hyvät kauittimet, niin kirjoittakaa Googleen Logitech Z600. Olen ollut tosi tyytyväinen, kauittimet on toiminut hyvin Bluetoothilla ja äänenlaatu on paras tähänastisista. Verhot on ommeltu itse, joskaa´n minä itse en ole niitä ommellut. Ne ovat siis Vallilan Bulevardi -verhokangasta. Olen tykännyt niistä tosi paljon, en ole ihan heti ostamassa uusia.

Pidän vanhaa arkkua sohvapöytänä ja yleensä sohvalla istuskellessa tulee eniten oltua koneella, eikä tuossa työpöydän ääressä. Kannettavana toimii joku Toshiban vanha malli, sillä tulee yleensä vain kirjoitettua muutamia tarinoita ja tehtyä jotain koulujuttuja. Parempi kannattava löytyy sitten alakerrasta. Sohvapöydältäni löytyy myös kaksi Iittalan Vitriini -rasiaa, jotka olen saanut joululahjaksi.

Sohva on Ikean, etsin mallia sivuilta, mutta sitten tajusin, että sehän on kolmenistuttava eikä kahdenistuttava. Täytyy vähän epäillä, istutaanko me koskaan tuossa sohvalla kolme kerrallaan tai edes istunko itse siinä muulloin, kun en ole koneella. Paljon mukavampaa on makoilla matolla, joka on toinen lempijutuistani huoneessani. Se on Askon Nirvana -malli ja villaa, matto tuntuu ihanalta jalkojen alla. Keittiön ja olohuoneen kautta se päätyi minun huoneeseeni.

Vielä pari sanaa lampustani, se on tosi oudossa paikassa, ei keskellä huonetta, vaan reunassa. Ette uskokaan, kuinka monta vierasta ja kuinka usein minä kolautan pääni siihen. Mutta muuten olen ollut ihan tyytyväinen.
Ja lopuksi vaatehuone, jokaisen tytön ja miksei pojankin unelma. Omat vaatteeni eivät todellakaan vie koko tilaa, eli vain tämän seinän. Sitten on vielä pidempi seinä ja toinen samanlainen seinä, jotka ovat täynnä hyllyjä, joissa säilytetään talvivaatteita yms. ja lautapelejä. En viitsinyt laittaa kuvaa muusta vaatehuoneesta, sillä se ei oikeastaan näytä tällä hetkellä kovin hyvältä, tarkoituksena olisi vähän siivoilla ja järjestellä sitä. Vaaterekillä muutamia vaatteita ja Happylights -valosarja lyhdyssä.

Tällä hetkellä olisi siis kovat haaveet sisustaa omaa huonetta vähän kivemmaksi ja tehdä mahdollisesti muutama DIY-projektikin. Toisaalta noiden DIY-projektien kohdalla saattaa käydä huonostikin, kärsivällisyyteni ei aina oikein riitä sellaiseen pieneen - tai mikä ettei suurempaankaan - näpertelyyn.

Jos kiinnostuitte jostakin, tai haluatte tietää joistain koriste-esineistä tms. enemmän, niin kommentoikaa rohkeasti!

Sisustusterveisin Seela

Kommentit

Suositut tekstit