ei yhtään kiwilintua / uusi-seelanti


Jos mun pitäisi valita Australian ja Uuden-Seelannin väliltä, ois se ihan ehdottomasti Uusi-Seelanti. Tai ainakin se olisi sellainen paikka, missä mielellään asuisin ja yleensä mun kriteereillä lempparimatkakohteissa se nostaa jo aika korkealle.

Me lennettiin Aucklandiin, Uuden-Seelannin pääkaupunkiin Pohjoissaarelle ja kierreltiin siellä sitten ympäriinsä. Nukuttiin Waikatossa ikivanhassa kummitushotellissa ja nähtiin kiiltomatoluola. Opittiin, että Uudessa-Seelannissa suurempi osa ihmisistä on oikeasti niitä alkuperäisasukkaita.
Ajeltiin vasemmalla puolella tietä ja kuunneltiin maorimusiikkia auton radiosta, pysähdyttiin huoltoasemille syömään suolaista piirakkaa ja näkoalapaikoille ottamaan kuvia. Rotoruan lähellä käytiin kylpemässä neljänkymmenen asteen uima-altaissa ja katseltiin höyryä ja haisteltiin rikin aiheuttamaa mädäntyneen kananmunan hajua.
Yksi päivä vietettiin Hobbitonissa ja vaikka satoikin, oli ihanan nättiä ja kuultiin kiinnostavia juttuja tekopuista ja elokuvien kuvauksista. Juotiin inkivääriolutta ja ihasteltiin kuvauspaikkaa.

Oli ihanaa! Kierrettiin aika tehokkaasti kaikki Pohjoissaaren kiinnostavimmat nähtävyydet, nähtiin Cathedral Cove ja Hot Water Beach, jossa ihmiset kaivoivat kuoppia, joiden veden kuumat lähteet lämmittivät. Kaikkea ne ihmiset vaan keksii.

Mä haluan ehdottomasti joku päivä palata Uuteen-Seelantiin ja kiertää siellä kauemmin, nähdä Eteläsaarenkin, matkustaa niin kauas Suomesta, kun on mahdollista ja palata sitten kotiin tajuamaan, mikä on se maailman paras paikka.


Haikein fiiliksin Seela

Kommentit

Suositut tekstit