sydney - australia osa 2
Oopperatalo kiilsi edessäpäin, auringon valosäteet heijastuivat valkoisesta laattapinnasta ja kosketettiin sitä. Siinä se oli ja silloin tajusi, että me oltiin oikeasti toisella puolella maailmaa.

Ensivaikutelma Sydneystä oli väsynyt ja nälkäinen matkustamisen jälkeen; välilasku Brisbanessa, yhteensä reilu kolme tuntia lentokoneessa ja tunnin taksimatka motellille, josta Opal-korttien hankkimisen jälkeen puoli tuntia Sydneyn keskustaan. Se tuli ainakin selväksi, että välimatkat olivat pitkiä. Alkuväsymyksen jälkeen nähtiin paljon hienoja juttuja.

Vietettiin kolme kokonaista päivää Sydneyssä kierrellen nähtävyyksiä, nähtiin se kuuluisa Oopperatalo ja Harbour Bridge, modernin taiteen museo oli järkyttävän iso ja siellä olisi voinut viettää monta päivää. Käveltiin Bondi Beachilta Coogee Beachille kauheassa helteessä ja vedettiin monta pulloa vettä ja yhdet ranskalaiset matkalla. Merivesi oli liian kylmää, putosi kymmenen astetta Cairnsin 29 asteesta. Kaiken kruunasi lopulta uuden vuoden ilotulitukset Darling Harbourissa.Mun lempipaikkani oli Spice Alley, pieni kuja täynnä aasialaista katuruokaa. Me löydettiin just oikea paikka suomalaisille, jotka eksyivät edellisenä päivänä syömään thairuokaa liian monella chilillä. Korealainen ruoka maistui hyvin, suolaista pannukakkua, dumplingseja ja korealaista sushia. Sydney oli täynnä aasialaista ruokaa ja aasialaisia myös. Täytyy sanoa, että mua houkuttelisi kovasti ruokamatkailu Aasiassa, sinne on joku päivä päästävä reissaamaan.Suosittelen lämpimästi Sydneyä, se on suurkaupunki, josta löytyy kaikille jotakin. Tykkäsin siitä, että keskustassa oli paljon puistoja ja vihreää, aasialaisia viboja, riittävän iso kirjakauppa mulle ja rannatkin oli ihan jees. Ens kerralla voi kokeilla sitten surffaamista!

Rakkaudella Seela

Kommentit

Suositut tekstit