cairns - australia osa 1

Cairns oli palmuja, rantaviivaa, lämpöä, lomailua ja hotellin pihalla oleva uima-allas, lähiravintola ja hunajaglaseeratut katkaravut. Kaikkea mitä tarviittiin kahden päivän epäonnisen matkustamisen ja joulukuun stressaamisen jälkeen.

Me majoitututtiin Trinity Beachilla, josta oli reilun puolen tunnin bussimatka Cairnsin keskustaan. Itse kaupungilla ei ole rantaviivaa, vaan rantojen läheltä löytyy majoitusta ja eläväisiä rantakeskuksia, kuten esimerkiksi Palm Cove. Trinity Beach oli rauhallisempi ja se kävi meille oikein hyvin; hotelli oli niin ihana, ettei sieltä melkein saanut lähdettyä. Oli ihana parveke, jossa tarkeni viettää iltaa ja uima-allas, jolla mäkin viihdyin.

Uin viikon aikana Cairnsissa enemmän kun oon uinut viimeisen viiden vuoden aikana yhteensä. Nautittiin kunnolla lämmöstä ja lomailtiin ihan kunnolla, täytyy sanoa, että se teki kaikille hyvää. Jouluaattona käytiin Suurella Valliriutalla snorklaamassa ja nähtiin kilpikonnia, värikkäitä kaloja ja meduusoja, jotka eivät olleet vaarallisia, ellei niitä pussaisi. Bongailtiin australialaisia, värikkäitä ja vilkkuvia jouluvaloja ja syötiin kunnon lounasta joulupäivänä, jota lähes kaikki muut suomalaisia lukuun ottamatta juhlivat.

Kaiken kaikkiaan, Cairns oli täydellinen paikka aloittaa matka. Ja kyllä sitä takaisin haluttaisi lähteä, varsinkin kun seisoin tänään puoli tuntia kylmässä odottelemassa bussia, kaipasi niitä 35 asteen helteitä.

Seela

Kommentit

Suositut tekstit