kotitekoinen granola: pähkinä ja kookos
Tänään ajattelin jakaa oman granolaohjeeni. Olen aikaisemminkin tehnyt granolaa itse, se on helppoa ja kivaa, sekä maistuu paremmalta, kun kaupasta ostettu. Kokeilin tällä kertaa vähän erilaista granolaa kaappien pohjalta löytyneistä pähkinöistä ja muista ja hyväähän siitä tuli.
kaurahiutaleita
pähkinöitä maun mukaan (tällä kertaa käytin vain cashew-pähkinöitä, mutta varsinkin pekaanipähkinät sopivat granolaan tosi hyvin)
manteleita
auringonkukansiemeniä
kookoshiutaleita
kaakaojauhetta
juoksevaa hunajaa
oliiviöljyä
kulhon
puuhaarukan
leivinpellin ja -paperia
kulhon
puuhaarukan
leivinpellin ja -paperia
Pilko pähkinät ja mantelit. Sekoita kaikki ainekset yhteen ja levitä pellille. Parastahan granolassa on se, että voit heittää mukaan mitä haluat. Kuivatut hedelmätkin sopivat hyvin, itse tykkään erityisesti luumuista. Jos haluat granolaasi paljon pähkinöitä ja vähemmän kaurahiutaleita, niin se on okei. Paistoin itse granolaa noin 10 minuuttia uunissa puolivälissä vähän käännellen 175 asteessa. Kannattaa olla varovainen, granola palaa helposti. Kaada sopivaan purkkiin ja nauti jugurtin ja banaanin kanssa.
Seela
Kommentit
Lähetä kommentti