matkalla: maastricht


Maastricht, Alankomaat

Ajomatka Brysselistä Maastrichtiin kesti reilun tunnin. Saavuttiin kaupunkiin iltapäivällä, aurinko paistoi kauniisti ja lähdettiin heti katselemaan ympärille. Löydettiin ihanaa jätskiä ja hollantilaisia vohveleita, joita tulee ihan liian usein napattua mukaan Lidlistä. Nam!

Oli kaunista, ihania katuja ja taloja ja kauppoja, joenranta, paljon ravintoloita ja kahviloita, historiallisia rakennuksia. Maastrichtin yliopisto on yksi Alankomaiden kansaivälisimmistö yliopistoista ja sieltä saattaisi löytyä jopa psykologiaa. Saa nähdä, minne tiet vievät lukion jälkeen.
Tärkein kohde to go -listalla oli ehdottomasti Boekhandel Dominicanen, kirkko, joka on muutettu kirjakaupaksi. Sieltä löytyi melko laaja englanninkielinen osasto ja mukaan lähti pari pokkaria. Käytiin myös juomassa jasmiiniteetä kirjakaupan yhteydessä sijaitsevassa kahvilassa. Ihanan boheemi paikka!

Kahviteltiin useammankin kerran. Vaikka Maastricht on Jyväskylän kokoinen kaupunki, näiden kahden kahviloista ei voi puhua samana päivänä. Joka kulman takana oli entistä ihanampi kahvila tai ravintola. Meidän hotellin vieressä oli aasialainen ravintola, ruoka oli hyvää ja halpaa, eikä annosten kokoja voinut moittia. Se taisi olla koko reissun ylivoimaisesti paras ruokapaikka! Vahvisti halua lähteä joku päivä Aasiaan ruokamatkalle.

Toinen päivä Maastrichtissa kului shoppaillen, mukaan tarttui mustat farkut, raidallinen haalari ja kirjoja, muutama kalligrafiatussi. Kaupungista löytyi kaikki mitä tarvitsin, se oli just mun tyyppinen. En ole koskaan välittänyt suurkaupungeista niin paljon, kuin pienemmistä, viehättävimmistä ja tunnelmallisemmista pikkukaupungeista. Mä todella toivon, että palaan joskus Maastrichtiin.

Seela

Kommentit

Suositut tekstit