kesäkuun suosikit

Teknisten ongelmien takia en ole hetkeen päivitellyt blogia, mutta nyt kameran USB -johto on taas kunnossa. Eiköhän mennä suoraan asiaan.

Kosmetiikka


Fuji Green Tea Body Butter, The Body Shop


Myönnän, että olen hirveän huono käyttämään minkäänlaisia vartalovoiteita, enkä pidä siitä, miltä rasva tuntuu iholta. Tahmealta ja - no - rasvaiselta. Ehkä se on kestettävä, ainakin tämän tuoksun takia. Muita Body Shopin lemppareitani ovat Pinita Colada ja uutena suosikkina Pink Grapefruit. Kaikki Body Butterit, paitsi uusi Pinita Colida olivat alennuksessa ja maksoivat vain kaksitoista euroa, joten olihan tämä sitten ostettava.

Better Than Love (orig. Better Than Sex) -ripsari

 Alkuperäiseltä nimeltäänhän ripsari on Better Than Sex, mutta ilmeisesti Dubaista tuotetta sai vain nimellä Better Than Love, joka ehkä lupaa jopa vähän enemmän. Ei Better Than Love ihan vielä rakkautta voita, mutta hyvällä mallilla ollaan. Tykkään ripsarin ulkonäöstä ja väristä, näyttää kalliilta ja sitähän se olikin :) Aluksi tunteeni eivät lämmenneet, sillä sain ripsaria iltapäivällä hinkata pois poskilta ja silmien alta. Varisemista saa kuitenkin kuriin käyttämällä ripsaria vain yläripsissä ja lisäämällä päälle vähän vedenkestävää, toista ripsiväriä. (Ehkä varisemispulmaan olisi toinenkin ratkaisu, nimittän uusi vedenkestävä versio samasta ripsarista.) Muita ongelmia ei olekkaan, tykkään erityisesti siitä, miten Better Than Love saa ripseni näyttämään paljon pidemmiltä.

Vaatteet

DIESELin huppariKirpparilta löytyy vaikka mitä. Kesäkuussa olenkin pyörinyt paljon eri kirppareilla ja juuri tämä huppari löytyi Viitasaarelta. Jos joskus sinne eksytte, käsken teitä siis suuntaamaan kirppareille. Onhan siellä kaikenlaista mummojen roinaa (anteeksi), mutta kivoja vaatteita löytyy helposti. Tämä huppari lähti kuudella eurolla. Uutena DIESELin hupparin hinta olisi noussut lähemmäs sataa euroa ja varmaan ylikin. Ostopäätökseeni vaikutti myös se, että huppari oli L-kokoa. Olin jo jonkin aikaa etsinyt sopivaa hupparia juuri matkustamiseen ja mukavaan oleskeluun. Uusivanha hupparini oli myös mukana pienellä Karhunkierroksella, joten myös retkeilyyn huppari sopii hyvin.

ReppuniPieni maininta vielä lempparirepulleni, joka on kulkenut mukanani jo pari vuotta. Äiti sai repun lahjaksi Au pair -perheeltään joskus 90-luvulla. Vähän aikaa sitten minä sitten omin repun käyttööni ja täytyy kyllä sanoa, että tykkään tosi paljon. Kenelläkään muulla ei ole samanlaista :) Tässä vielä hieman reppuinspiraatiota, sillä salavihkaisesti lähestyy se aika, jolloin me pakkaamme reppumme uudestaan.

Kirjat


Kesäkuussa on tullut lueskeltua aika monta hyvää ja ehkä vähän huonompaakin kirjaa. Haluan mainita vielä tulevien kirjojen lisäksi Nälkäpelit (siitä on nyt melkein tasan vuosi, kun hullaannuin täysin) ja Unien kolmannen kirjan, Kerstin Gierin Liiton, joka oli hyvä päätös koko sarjalle.

Arvoitus nimeltä Margo (engl. Papertowns), John Green


Toisin kuin samanniminen elokuva, tämä kirja lukeutuu monien suosikkieni joukkoon. Arvoitus nimeltä Margo (eikö teistäkin Paperikaupungit olisi ollut paljon romanttisempi ja kiinnostavampi nimi käännökselle? no, siihen emme voi valitettavasti vaikuttaa...) on oma suosikkini Greenin kirjoista. Muut eivät ole napanneet samalla tavalla, vaikka ovathan nekin olleet viihdyttäviä.

Kirjassa oli enemmän ulottuvuuksia, hahmoilla ja koko tarinalla. Quentin, joka on ollut aina ihastunut Margo Roth Spiegelmaniin, herää yöllä, kun Margo ilmestyy hänen ikkunaansa. He kostavat Margon ystäville. Sitten, kun Quentin luulee vihdoinkin hetkensä koittaneen, Margo katoaa. "Menet paperikaupunkeihin. Etkä tule koskaan takaisin."
Quentinille tulee Margosta pakkomielle, hän miettii, minne tyttö on lähtenyt ja onko hän kenties tehnyt itsemurhan. Hän haluaa selvittää arvoituksen. Kuka Margo oikein on? Tykkään siitä, miten kirjassa pohditaan asioita, miten Margo kyseenalaistaa. Joutuu itsekin miettimään. Suosikkihahmoni on Margo, vaikka hän onkin hieman "ärsyttävä", mutta tavallaan minä ymmärrän.

Pohjolan onnelat - Karu totuus Suomesta, Ruotsista, Norjasta, Tanskasta (ja Islannistakin), Michael Booth


Tämä kirja oli vähän toisenlainen, mitä tulee niihin kirjoihin, joita yleensä luen. Aluksi ajattelin lukaista vain Suomen osuuden, ja niinkuin Booth pani merkille, olin tyypillinen suomalainen, joka haluaa vain tietää, mitä muut ajattelevat Suomesta ja suomalaisista. No, sitten minä luin koko kirjan kannesta kanteen ja suoraan sanoen opin vaikka mitä uutta Pohjoismaista.

Kirjan ideana on ratkaista ns. myyttejä pohjoismaalaisista, ovatko suomalaiset nyt todellakin niin kovia juomaan ja minkälaista oikeasti on Ruotsin maahanmuuttajakaupunginosassa. Englantilainen Michael Booth, joka asuu nykyisin Tanskassa, lähti kiertämään Pohjoismaita ja ottamaan asioista selvää. Kirjoitustyyli on kiinnostava, humoristinen, mutta Booth osuu usein oikeaan, tekee sen sopivan terävästi. Suosittelen kirjaa teille, joita Pohjoismaat kiinnostavat tai sitten niille, joita kiinnosta mitä ulkomaalaiset ajattelevat suomalaisista.

Agatha Christie

Kesälomalla olen nauttinut (varsinkin matkakirjoina) Agatha Christien murharomaaneista. Hercule Poirot ja Neiti Marple ovat usein matkoillani mukana. Yksi suosikeistani tässä kuussa on ollut Murha Mesopotamiassa. Kirjassa Hercule Poirot on Lähi-Idän matkallaan ja kohtaa taas kerran kiinnostavan arvoituksen, mahdottomalta tuntuvan murhan. Tällä kertaa tapahtumapaikkana ovat argeologiset kaivaukset. Retkikunnan johtajan vaimo, joka on saanut uhkauskirjeitä, on kuollut. Kukaan ei halua uskoa, että murhaaja olisi joku retkikunnasta. Hercule Poirot lähtee kuitenkin selvittämään murhaa ennakkoluulottomasti apunaan sairaanhoitaja Amy Leatheran.

Quotet

"Olisi kauheata jos maapallo särkyisi. Se on niin kaunis." - Nuuskamuikkunen

"Minä omistan kaiken mitä näen ja mistä pidän. Minä omistan koko maailman." - Nuuskamuikkunen

"Be careful who you make memories with. Those things can last a lifetime." - Ugo Eze

"The entire universe is inside you."

"I just wanna go on more adventures. Be around good energy. Connect with people. Learn new things. Grow."

"You don't love someone for their looks, or they clothes, or for they fancy car, but because they sing a song only you can hear." - Oscar Wilde (olen nauttinut myös muista Wilden sitaateista)

"Why can't people just sit and read books and be nice to each other?" - David Baldacci

"I want to be with someone, who dreams of doing everything in life, and nothing, on a rainy Sunday afternoon." - Atticus

"What's comin' will come and we'll meet it when it does." - Hagrid

"Always remember to fall asleep with a dream and wake up with a purpose."

"Picking five favourite books is like picking the five body parts you'd most like not to lose." - Neil Gaiman

Biisit ja lyriikat

Piece by piece, Kelly Clarkson (katsokaapa Youtubesta American Idolin esitys)

"But your love, it isn't free, it has to be earned."

"But piece by piece he collected me,
Up off the ground where you abandoned thing."

"And you know,
He'll never walk away,
He'll never break her heart
He'll take care of things,
He'll love her.
And piece by piece he'll restore my faith
That a man can be kind and a father should be great."

Slow down (Stripped), Corey Gray

"I can't stop thinking of somewhere that we could all go."

"And I wonder why,
Everybody's running so fast.
Am I the only one whose not afraid of coming in last?"

"Forget where you plan to be, forget where you've been."

Unsteady (elokuvasta Me Before You, pakko päästä kohta näkemään tämä!), X Ambassadors

Itkettää jo valmiiksi, kun kuuntelen tätä biisiä ja mietin tulevaa elokuvaa. Laulajan ääni on jotenkin maaginen ja sitten kaikki rummutus ja dramaattinen vaikutelma. Taattua laatua, ihan ehdottomasti lemppari tässä kuussa.

"Hold, hold on, hold onto me
'Cause I'm a little unsteady,
A little unsteady."

Huhhuh. Tulipa pitkä suosikit-postaus. Kertokaa rohkeasti mielipiteitänne blogista ja vinkatkaa hyviä kirjoja, jos sellaisia kohdallenne osuu.

Seela

Kommentit

Suositut tekstit