niin valmis syksyyn

tihkusadetta,
kaulahuivi kaulassa ensimmäistä kertaa
palelevat sormet,
keltainen sadetakki ja keltaista kynsilakkaa
sataa tihkuttaa keltaista vettä

Vaikka väitänkin, että rakastan kaikkia vuodenaikoja yhtä paljon, pakkoa sanoa, että on se syksy vaan mun lemppari. Kirpeät syysaamut, pimenevät illat ja kynttilät, tee, värikkäät lehdet ja auringonlaskut. Huuruava hengitys ja syyskenkien kopse koulun lattialla. Kaulaliinat ja liian paksut syystakit, mutta liian ohuet talvitakit. Se fiilis.

Vietin just ensimmäisen vapaaviikonlopun koulujen alettua kavereiden kanssa mökkeillen ja laiskotellen. Yritettiin tehdä ruokaa, käytiin soutamassa ja katsottiin Vain elämää, yksi yllättävän hyvä ja toinen ihan liian huono leffa. Kuunneltiin joululauluja, syötiin herkkuja. Melkein opiskeltiin, muttei ihan kuitenkaan.

Mun ens viikon todo -listalla on opiskelua ja ensimmäiseen koeviikkoon valmistautumista, matikan ja opon päättöpäivät, äikän videon kuvaamista... Ajattelin kuitenkin käydä ostamassa paljon kynttilöitä ja kaivaa valosarjat laatikoista, tunnelmoida syksyä. Pääsisipä jo kuvaamaan ulos värikkäitä lehtiä.

On tulossa myös blogijuttuja, onhan mulla niitä ideoita, mutta oispa sitä aikaa. Onneksi on uusi lempparitee ja muutama myöhäisempi kouluaamu jolloin sitä ehtii juomaan. Kyllä kaikesta selviää, miksei selviäisi?

Seela

Kommentit

Suositut tekstit