matkapäiväkirja: tavallinen päivä brightonissa

Tänään kerron peruspäivästäni kielimatkallani Brightonissa. Vaikka Kaislakin on tehnyt postauksen samasta aiheesta (postaus löytyy täältä), halusin ehdottomasti tehdä myös oman postauksen, sillä ennen matkaa minua kiinnosti paljon, millaisia päivät olisivat ja millaista ohjelmaa meillä oikein olisi.

Saavuimme siis Brightoniin keskiviikkona. Seuraavat päivät kuluivat kaupunkiin, muihin matkalaisiin ja isäntäperheeseen tutustumisessa. Heti lauantaina lähdimme Lontooseen (Lontoon postaukseen täältä) ja sunnuntai oli sitten rennompi päivä. Siitä alkoi arki kielimatkalla. Siihen arkeen voisin vaikka palatakin.

6:50 AM

Herätys. Nina käy ensin pesemässä hampaat ja sitten on minun vuoroni. Vaatteet päälle ja koulukirjat, sateenvarjo/aurinkorasva, sekä muu tarpeellinen mukaan. Sitten alakertaan aamupalalle. Taisin syödä suklaamuroja melkein joka aamu ja ei, en antanut sen häiritä.


8:16 AM

5B:llä keskustaan. Ninan kanssa olimme aina ajoissa bussissa, mutta poikkeustapauksissa juoksin hiki hatussa bussipysäkille kämppikseni ollesssa kipeänä. Bussimatkalla juttelimme yhdessä, soittelimme kotiin tai lueskelimme kirjojamme, katselimme maisemia. Olimme usein ajoissa tapaamispaikallamme Churchill Squarella (aukio samannimisen kauppakeskuksen edessä) tai vaihtoehtoisesti koululla. Haimme kahvia, sillä kyllähän sitä välillä väsytti. Sitten vaihdoimme aamun kuulumisia kavereiden kanssa.
9:00 AM

Aamuaktiviteetti
Alkumatkasta oli paljon kaupunkiin tutustumista ja esimerkiksi erilaisten paikkojen etsimistä. Käytiin myös Lewesin kylässä lähistöllä. Joskus oli sellaisia aktiviteetteja, että sai mennä oman mielen mukaan ja liian usein mentiin shoppailemaan. Myös kahvilat oli suosikkeja ja tietenkin se ranta. Katsastettiin myös ryhmällä paikallisia nähtävyyksiä, esimerkkinä nyt vaikkapa Royal Pavillion. Aikaa vietettiin myös EF:n tiloissa. Ihan lähellä aukiota sijaitsee Lounge, jossa monet illat ja väsyneet aamut vietettiin. Muutaman kerran käytiin myös hieman kauempana sijaitsevalla EF Beach Clubilla, jossa pelattiin tennistä liiderin kanssa ja loikoiltiin säkkituoleissa.

    Churchill Squaretai koulua
Joka toinen päivä oli koulua aamulla ja aktiviteetti iltapäivällä ja joka toinen päivä toisinpäin. Koulusta kerroinkin enemmän edellisessä postauksessani.


12:00 Noon

Lounastauolla syötiin eväitä. Tai jos oltiin syöty ne jo aikasemmin, ostettiin lisää ruokaa supermarketista tai mentiin kahvilaan istuskelemaan. Eväiksi perheestä sain leivän ja hedelmän. Tarvittaessa olisin saanut myös suklaapatukan ja sipsejä, mutta sanoin kohteliaasti ei kiitos. Lopulta päädyin sitten syömään kaikkien muiden sipsejä.

Ekan kokonaisen viikon lounastauot käytettiin myös aika tehokkaasti shoppailuun ja juoksenteluun kaikkialla edestakaisin, sillä shoppailun ja ruokailun lisäksi piti kulkea matka koululta keskustaan tai toisinpäin. Eihän se matka päätä huimannut, reilut viisi minuuttia. Melkein kymmenen, mutta kerran typerinä otettiin bussi keskustaan. Älkää tuomitko, se oli sadepäivä.1:00 PM

Koulua tai päiväaktiviteetti

4:00 PM

Bussilla kotiin. Kamala nälkä ja dinnerin hotkimisen jälkeen iltaan valmistautumista, kotiin soittelua. Taisi ne Whatsapp -puhelut joskus kestää yli puolikin tuntia. Juteltiin hostien kanssa, jos he olivat kotona ja meillä oli monia kiinnostaviakin keskusteluja.


Jos halusi, oli myös mahdollisuus jäädä iltaruuan ajaksi keskustaan. Käytettiin mahdollisuutta muutaman kerran, ruokailtiin mm. meksikolaisessa (vinkki: haluaisin todella pitää tulisesta ruuasta enemmän, mutta en suosittele tarjoamaan sitä minulle) ja herkullisessa buffetpaikassa nimeltään Foodilic. Siellä oli aivan mahtavaa kasvisruokaa (jos jaksaisi laittaa aina niin hyvää ruokaa, voisin ryhtyä kasvissyöjäksi). Ruokailun lisäksi ehdittiin hyvin myös shoppailla.

6:30 PM

Ilta-aktiviteetti
Keilailua, Brighton Pierillä huvittelua ja yksi erityisen kaunis ilta, kun muut olivat pelaamassa lasersotaa. Discoja taisi olla kahdesti viikossa ja meidän matkalla niitä ehti olla viisi kertaa. Ensimmäisessä, toisessa (se jäi kyllä lyhyeen) ja viimeisessä discossa tuli käytyä ja olihan se ihan hienoa, että ne oli oikeilla yökerhoilla... Jostain syystä kuitenkin tuntuu, että se ei ole se oma juttu. Joku ehkä muistaa, kenellä oli kirja silloin mukana ;) Muutama disco-ilta vietettiin siis Loungella pelaillen pelikorteilla ja katsellen elokuvia.
Kymmenen jälkeen illalla oltiin usein kotona, joskus vielä myöhemminkin. Ei sitä silloin jaksanut kun käydä pesemässä hampaat ja sitten heittäydyttiin sänkyyn.

Nyt kun tässä muistelee, iskee hirveä ikävä. Selaa niitä kielimatkakuvia läpi ja vaikka koko ajan kaikki ei ollutkaan ihanaa, kaipaan sitä ihan suunnattomasti. Kaikki ne mahtavat ihmiset ja Brighton. Voi, sinne on pakko joskus palata. Ei sitä voi sanoin kuvailla, miten älyttömän hieno kokemus kielimatka on. Jos on mahdollisuus lähteä, lähde. Jos haluat jotain, mitä voit muistella lopun ikääsi. Unelmiin kannattaa tarttua, ja tiukasti.

Seela

Kommentit

Suositut tekstit