matkapäiväkirja: miksi valita isäntäperhe ja omasta isäntäperheestäni

Pienet pahoittelut hiljaisuudesta blogirintamalla ja ei tarvitse edes keksiä mitään tekosyitä, vaan voin tunnustaa olleeni kiireinen. Kielimatkaan liittyen, viime viikonloppuna tänne Jyväskylään saatiin vieraiksi muutama kaveri ja vietettiin yhdessä aivan ihana viikonloppu. Nyt jatketaan blogisarjaa ja tällä kertaa haluaisin kertoa omasta isäntäperheestäni ja ehkä myös niistä syistä, miksi itse valitsin majoittua kielimatkallani isäntäperheessä. Kaverini Kaisla on myös kirjoittanut blogiinsa samasta aiheesta, joten käykääpä katsomassa: Kaislan postaus.

Saavuimme Brightoniin keskiviikkona ja heti ensimmäisenä iltana juttelimme paljon isäntäperheeni kanssa. Pariskunnan lapset olivat jo muuttaneet kotoa, mutta tapasimme toista tytärtä muutaman kerran kolmen viikon aikana. Perheellä oli myös 17-vuotias kissa, joka oli kaiken lisäksi kuuro. Me juttelimme paljon keskenämme (emme toki kissan kanssa) ja asiaa auttoi kämppikseni, joka oli puhelias. Sen myötä minäkin uskaltauduin puhumaan.

Jaoin huoneen itävaltalaisen Ninan kanssa ja myöhemmin isäntäperheeseeni vaihtoi vielä yksi tyttö Ranskasta. Aluksi oli tarkoitus, että jakaisin huoneen espanjalaisen tytön kanssa, mutta hän ei sitten uskaltanutkaan lähteä matkalle ja jätti tulematta. Ninan kanssa vietin paljon aikaa, olimme samassa aktiviteetti- ja kouluryhmässä.

EF:llä isäntäperheissä majoittuu yleensä noin kolme oppilasta, toki riippuu tietenkin myös perheestä. Ennen matkaa juuri perhe taisi jännittää minua eniten ja luulen, että se on yksi asioista, joka mietityttää ennen matkaa. Mietin, että mitä jos en pidäkään perheestäni, mitä jos en viihdy siellä. Ei kannata pelätä isäntäperheessä majoittumista, tai ainakaan sen takia ei kannata jättää perheessä majoittumista. Tietenkin perheitä on erilaisia, niin Suomessa kuin Iso-Britanniassa. Jos perheen kanssa ilmenee ongelmia, on mahdollisuus vaihtaa toiseen perheeseen.

Viihdyin isäntäperheessäni. Toisaalta kaikilla ei käy niin hyvä tuuri, mutta ainakin pääset tutustumaan erilaiseen elämään kun kotonasi. Koet englantilaisen ruuan ja niiden eväiden jälkeen olen ihan tyytyväinen suomalaiseen kouluruokaan. Pääset tutustumaan erilaisiin ihmisiin ja onhan siellä perheessä melkein aina tukena ne kämppikset.

Jos olet vielä kiinnostunut tietämään enemmän isäntäperheestä, ota ihmeessä yhteyttä, vastaan mielelläni :)

Seela

Kommentit

Suositut tekstit