brightonin suosikit

Tässä postauksessa olisi tarkoitus esitellä suosikkipaikkojani ja muita juttuja kielimatkallani, joita täällä Suomessa tällä hetkellä kaipaan.

Merenranta

Aivan ehdottomasti yksi suosikkipaikoistani Brightonissa ja liittyykin suuresti merenrantakaupungin imagoon. Jos on kielimatkallasi, tai muutenkin lomamatkalla mahdollista, niin kannattaa tuolla rannalla viettää aikaa. Joillakin ryhmillä aktiviteetteina oli esim. barbeque-grillausta rannalla ja jos ostaa erikseen Fun Packin, hintaan sisältymättömän paketin, siihen kuuluu pari tuntia Brighton Pierillä, jonne saa siis rannekkeen ja voi käydä laiturille rakennetuissa laitteissa. Brighton Pier ei ollut oma suosikkini, olihan se ihan kiva, varsinkin jos tykkää huvipuistoista, mutta ranta, sekä hyvin kuvauksellinen, vuosia sitten palanut laituri taisivat olle se juttu, ainakin minulle.

Bussimatkat

Uskomatonta, että niitä puolituntisia bussisakin kaipaa. Kotona en tykkää yhtään bussilla ajelemisesta, mutta Brightonissa niistä matkoista tuli pieni levähdyspaikka lueskellessa kirjaa tai jutellessa kämppikseni kanssa. Joskus soitin kotiin ja katselin ohi viliseviä maisemia kaksikerroksisen bussin toisesta kerroksesta usein etupenkiltä.Isäntäperheeni

Kun valitsee kielimatkalle majoituksekseen isäntäperheen, on mahdotonta tietää, mitä paikan päällä odottaa. Olin itse varautunut pahimpaan, sillä olihan niitä kauhutarinoitakin tullut luettua. Ja äiti varoitteli, että siellä ei sitten ole sitä ja tätä. No, sattuikin todella hyvin ja perheeni oli mahtava. Pariskunnan lapset olivat jo muuttaneet pois kotoa, joten tilaa oli riittämiin ja sai rauhoittua silloin, kun sitä aikaa oli. Juteltiin usein perheen kanssa politiikasta ja katsottiin yhdessä uutisia, kun syötiin. Ei siinä tarvinnut pelätä, että mokaisi kielen kanssa pahasti.

Yleensä EF:llä isäntäperheisiin majoittuu noin 2 tai 3 kielimatkalaista, mutta sain kuulla, että esimerkiksi poikien majoituksissa yleensä oli enemmän porukkaa. Itse löysin molemmat kämppikseni jo ennen matkaa netin kautta ja juttelinkin jo toisen kanssa paremmin. Nina Itävallasta oli tosi mukava, en olisi voinut toivoa parempaa kämppistä kolmeksi viikoksi. Tarkoitus oli, että jakaisin huoneen espanjalaisen tytön kanssa, mutta hän ei sitten koskaan tullutkaan Brightoniin. Sen sijaan jaoimme kerrossängyn Ninan kanssa ja myöhemmin samaan perheeseen tuli vielä kolmas tyttö Ranskasta. Hän oli vain kahden viikon matkalla, eikä varmaan kovasti osannut englantia ja koimme, että häntä ei edes kovasti kiinnostanut meidän seuramme.

Kaiken kaikkiaan olin hyvin tyytyväinen perheeseeni ja kaikkiin niihin juttuihin, joita meillä oli ja muilla ei :DIhastuin heti saapuessamme maisemaan ullakkohuoneemme ikkunasta. Naapurustommekin oli ihana, perienglantilainen ja iltaisin oli niin kaunista.Kaupasta löytyvät marjat ja hedelmäsnacksit

Kaipaisi kyllä Suomeenkin, kaupasta löytyi vaikka minkänäköisiä välipalajuttuja, kookospaloja, erilaisia hedelmäsnacksejä ym. Lounaustauolla, kun jäi nälkä, tulihan sitä kaupassa kipaistua. Samoilta kylmähyllyiltä valmiiksi paloiteltujen ja haarukalla varusteltujen hedelmäkippojen kanssa löytyi myös pieniä sushilaatikoita muutamalla punnalla. Oli hyvää.Lukuisat kahvilat ja lukuisat kahvilakäynnit

Kaipaan istumista kahviloissa. Sitä mahdollisuutta, että voi mennä joka päivä kahvilaan istumaan vaikka lounaalla ja käydä joka päivä eri kahvilassa. Ihastuimme kuitenkin yhdessä Costaan Starbucksin sijasta, ja erityisesti ananaskookosveteen. Siellä tulikin sitten aika monet kerrat istuttua... Kahvilasta löytyi myös ihania suolakaramellimuffinsseja. Poikkesimme myös eräänä iltana meksikolaisessa ravintolassa. Brightonissa on paljon erilaisia ravintoloita, ja hyvät mahdollisuudet kasvisruokailijoille.

Ja sitten tietysti ne uudet kaverit oli kivoja.


Seela

Kommentit

Suositut tekstit